servasnl dialoog

Reisverhalen en wetenswaardigheden van en over Servas leden.

Terugblik op het Pampus-uitje

Ons ledenuitje naar Pampus ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons, maar het is nooit te laat om terug te blikken. Over leuke dingen kan je het niet vaak genoeg hebben! Veel leden, een prachtige locatie, mooi weer en een goede organisatie door onze eigen Mieke! Wat mij betreft een topdag. 

door Veerle

Op de ALV werd duidelijk dat een ledenuitje hoog op het verlanglijstje stond. Mieke stelde Pampus voor, waar ze zelf gids is. Een uitnodiging ging de deur uit en voordat we het wisten hadden zich meer dan 50 leden aangemeld. Wat een animo! Er waren nieuwe leden, mensen die elkaar al jaren niet hadden gezien en een groot aantal kinderen. De bootreis naar Pampus werd dan ook door iedereen gezien als een mooi moment om bij te kletsen. De meest gestelde vraag? ‘Zijn Gerrit en Aafje er ook?’ De zon scheen, er was zonnebrand in overvloed, we konden lekker buiten zitten en er was koffie en thee. Een goed begin van deze dag.

Foto van de boot naar Pampus

Op Pampus werden we verdeeld in twee groepen. Eén groep ging mee met Mieke, de tweede groep werd meegenomen door een andere gids. Wat volgde waren nauwe (soms donkere) gangetjes, een wervelende geschiedenis van eind negentiende eeuw, via de Eerste Wereldoorlog naar de Tweede Wereldoorlog naar de huidige situatie en heel veel zwaluwnesten.

Foto van de rondleiding over Pampus

Na afloop stond er een heerlijke lunch voor ons klaar met broodjes, sapjes en fruit. Er was in principe tijd om zelf nog een rondje lopen over het forteiland, maar ik geloof dat slechts weinigen dat hebben gedaan. Iedereen zat gezellig aan tafel, binnen en buiten, met elkaar te kletsen totdat het tijd was om weer op de boot te stappen. Daar gingen de gesprekken gewoon door, totdat we weer voet aan vaste wal hadden. Iedereen was het erover eens; ‘een prachtige dag, maar we hadden toch nét wat meer tijd gewild om bij te kletsen’.

Er zijn tijdens de dag nog meer foto’s gemaakt. Mijn eigen foto’s en die van Ineke heb ik in een dropboxmap gezet die je via deze link kan bekijken. Heb je zelf nog foto’s? Stuur die dan op naar dialoog@servasnl.org (het liefst via wetransfer) dan zorg ik dat ze toegevoegd worden aan de dropbox.

En leuk nieuws! Het volgende ledenuitje staat alweer in de planning. Op zaterdag 6 januari 2018 wil het bestuur graag een nieuwjaarswandeling doen met de leden rondom Den Haag. Een mooie tocht met na afloop een lekker drankje om het nieuwe jaar in te luiden. De uitnodiging volgt binnenkort per mail. Save the Date!

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht was geplaatst op november 10, 2017 door in Activiteiten, Nieuws, Reisverhalen en getagd als , , , .