servasnl dialoog

Reisverhalen en wetenswaardigheden van en over Servas leden.

Uitnodiging: vredesweekend op de grensstreek van België en Frankrijk

Servas België-Luxemburg nodigt de Nederlandse Servasleden uit om deel te nemen aan het vredesweekend op de grensstreek van België en Frankrijk. Op zaterdag 22 en zondag 23 september vieren ze de vrede na de moordende Eerste Wereldoorlog, de Internationale dag van de vrede (21 september) en de lancering van 70 jaar Servas International. Twee dagen vol activiteiten en ontmoetingen. 

Programma – zaterdag 22 september

Op zaterdag ben je vanaf 10.30u welkom in het Vredesdorp in Mesen. Dit is ook waar je de nacht doorbrengt. Om 14.00u beginnen de gezamenlijke activiteiten. Je kan kiezen uit vijf activiteiten die zowel aan de Belgische als aan de Franse kant van de grens plaatsvinden. Carpooling wordt ter plekke georganiseerd. Zo is er ondermeer een fietstocht van 18km langs verschillende plekken die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog en een rondleiding door het stadhuis van Armentières. Rond 17.30u is iedereen weer terug en begint het avondprogramma. Met een aperitief, een avondmaaltijd en een muziekprogramma.

Programma – zondag 23 september

Zondag wordt er gezamenlijk ontbeten, waarna weer gekozen kan worden uit verschillende activiteiten. Vier zijn onder begeleiding, twee kunnen op eigen gelegenheid gedaan worden. Je kan bijvoorbeeld op ontdekkingstocht in een prachtig vogelreservaat of wandel langs de Leie en bezoek daarna het Brouwerijmuseum van Warneton. Om 12.30u eindigt de samenkomst met een middagmaal.

Praktisch: overnachting en kosten

Je overnacht in het Vredesdorp in Mesen. De kamers zijn eenvoudig, ruim en verzorgd en kunnen voor 2, 4 of 6 personen zijn. Het ontbijt, de lakens en de schoonmaak zit bij de prijs inbegrepen. De overnachting kost €32,- pppn. Voor de avondmaaltijd op zaterdag en de middagmaaltijd op zondag wordt €12,- pp gevraagd. Drankjes zijn niet inbegrepen (behalve water). Voor een aantal activiteiten kan een extra kleine bijdrage gevraagd worden. Daarover word je tijd geïnformeerd.

Meer informatie

Meer informatie over het programma en de activiteiten vind je hier: Programma Vredesweekend Servas België-Luxemburg. Wil je meer weten over het vredesdorp, kijk dan op deze website: www.peacevillage.be.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Schrijf je dan snel in, want de deadline is 13 juli 2018. Inschrijven kan door dit inschrijformulier in te vullen: INSCHRIJVINGSFORMULIER Vredesweekend. Stuur het daarna ingevuld naar belgium@servas.org en betaal het bedrag dat je hen verschuldigd bent. Je inschrijving is pas definitief als je betaald hebt.

Heel veel plezier!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 24, 2018 by in Activiteiten, Nieuws, Onderwerpen.
%d bloggers like this: