servasnl dialoog

Reisverhalen en wetenswaardigheden van en over Servas leden.

Canada – all inclusive

Een verslag van onze reis naar West Kalowna, Canada.

West Kalowna op de google maps

Kaart met de locatie van West Kalowna. Het ligt in British Columbia.

In 2004 waren Tim en Terre bij ons te gast. Nu hebben wij de overtocht naar Canada gemaakt en zijn zij ons Servas gastgezin. Ze wonen in West Kelowna. Tim is schrijver en advocaat en werkt vanuit huis, Terre is lerares.

Terre is al drie maanden, sinds ze weet dat we komen, erg enthousiast. Zij heeft het haar hele omgeving verteld. Van burgemeester, commissaris van de politie, iedereen op school en ook de badjuffrouw. Telkens als we ergens komen spreekt Terre de mensen aan door te zeggen: “Hello, here are my best friends from the Netherlands, Jan and Jitskie“. En omdat ze in het onderwijs zit, kent ze heel veel mensen. 

Het shirt van het plaatselijke ijshockeyteam in West Kalowna

Het plaatselijke ijshockeyteam was kampioen geworden van West Canada. Dat moest gevierd worden, natuurlijk mét het shirt aan!

De plaatselijk ijshockeyers zijn kampioen van West Canada geworden. Groot feest en wij waren bij de inhuldiging. Wie reed voorop in de stoet in een open sport wagen ? De burgemeester natuurlijk met een bloedmooie mevrouw (zijn vrouw?) Terre duikt in zijn auto en zegt ‘Hello Mister Mayor, here are my best friends from the Netherlands‘. Dit herhaalt zich in de auto van de commissaris van de politie, in het zwembad en ook op de school waar Terre werkt.

Tijdens ons bezoek aan haar school, kregen we een bezoekerspasje bij de receptie. Tegen al het personeel dat er werkt zei Terre ‘Hello, here are my best friends from The Netherlands‘. Maar ook tegen de leerlingen kon ze het niet laten om te vertellen dat we haar beste vrienden uit Nederland waren. Terre gaat heel leuk om met haar leerlingen. De pubers staan haar in de gang op te wachten en knuffelen haar als ze haar zien. De leerlingen mochten ons vertellen waarom ze Kelowna zo mooi vinden om te wonen. Drie meiden mochten ons vervolgens een “tour” geven door de hele school. Een van de meisjes (Lotte) was twee jaar geleden uit Nederland naar hier geëmigreerd. Juf had ook háár 3 maanden geleden reeds van onze komst verteld.

Zoals altijd ruimen we ook nu tijd in voor een wandeling , deze keer langs de steile kust. We doen nog even lekker ‘wellness’ in het plaatselijke zwembad. En bezoeken de Veendam Gardens. Reeds in 1986 was er een vriendschapsband tussen Veendam en Kelowna. In 1986 is het orkest van een scholengemeenschap uit Veendam op bezoek geweest in Kelowna. En weet je wie daar o.a. ook bij waren ? My best friends from the Netherlands ‘Henk en Wyan’ en hun burgemeester uit Veendam. Ter gelegenheid van deze jumelage is het City Park omgedoopt tot Veendam Gardens.

Foto van de autorit door West Kalowna

Autotrip door de prachtige omgeving.

Tim en Terre zijn onvergetelijk, aardige mensen, die niet kunnen stoppen met je te verwennen. Je mee uit eten te nemen, je rond te rijden in een van hun sportwagens met open dak. Samen hebben we meerdere wijngaarden bezocht. ‘s Avonds hadden we leuke gesprekken. Toen we kwamen kregen we cadeautjes en toen we vertrokken weer, het kon niet op. Vlak voor ons vertrek nog een massage in de massage stoel.

Bij vertrek tranen, Terre zal moeten afkikken.

Groetjes Jan en Jitske

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 6, 2017 by in Onderwerpen, Reisverhalen and tagged , .
%d bloggers like this: